Italiaanse politie ontdekt tunnelstelsel in mafiabolwerk

Na de arrestatie van een mafialeider vorig jaar in een tunnel in het zuidelijke Plati, hebben leden van de Carabinieri maandag een groot tunnelstelsel in het dorp ontdekt waarin criminelen zich waarschijnlijk jaren schuil hebben gehouden.

AP Ned

BR>

Met de hulp van militaire landmeters heeft de Carabinieri het tunnelstelsel in de zuidelijke regio Calabrië in kaart weten te brengen. Maandag werden de tunnels door de agenten uitgekamd.

Plati is het domein van de lokale mafia, de Ndrangheta, die leeft van het ontvoeren van mensen die verborgen worden gehouden in de ondoordringbare bergen van de regio. De organisatie heeft door intimidatie en afkeer van de overheid onder de bevolking veel invloed in de regio.

Het is nog niet bekend hoe groot het tunnelstelsel is, maar sommige tunnels waren zo groot dat er een vrachtwagen in past en delen van de tunnels waren voorzien van een ventilatiesysteem en automatische deuren. Via leegstaande huizen of stallen in de bossen buiten de stad waren de tunnels toegankelijk.