Film van Tom Barman is startklaar

Eind deze maand begint Tom Barman, frontman van de Antwerpse rockgroep dEUS, in zijn thuisstad aan de opnamen van zijn eerste langspeelfilm.

Any way the wind blows

wordt een soft-neurotische stadskomedie over acht jonge mensen die mekaar ontmoeten op een party, en over hun pogingen om zich aan de banaliteit te onttrekken.

BR>

Het scenario is van Barman zelf. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Dirk Roofthooft, Natalie Broodts, Frank Vercruysse en Sam Lowyck. Er zal in de film hoofdzakelijk Nederlands worden gesproken maar ook een beetje Frans en Engels. Het camerawerk wordt gedaan door Renaat Lambeets.

Het budget van de film bedraagt 1,6 miljoen euro. Daarvan komt 1,3 miljoen euro uit Vlaanderen, waarvan 620.000 van de Vlaamse Gemeenschap. Ook de VRT en Canal Plus financieren mee. Uit Franstalig België komt 150.000 euro. Producent is Corridor, dat eerder

Verboden te zuchten

van Alex Stockman en het drieluik kortfilms

Bruxelles mon amour

produceerde.

Het is de bedoeling dat ook het Franse Cargo Films (van J.J. Beineix) er als co-producent bij komt, wat de regisseur meer mogelijkheden zou geven op het gebied van speciale effecten, muziekrechten en montagetijd. In dat geval loopt het budget op tot 2 miljoen euro. Tom Barman heeft aan Sint-Lucas gestudeerd en maakte als regisseur een zevental videoclips met dEUS, Axelle Red en Arno.