Uitstekende resultaten Thalys-treinen

De Thalys-treindienst noteert voor het eerste halfjaar van 2002 een globale omzetgroei met 9,1 pct, tot 158,5 miljoen euro. Het verkeer nam toe met 6,2 pct. Dat meldt het bedrijf Thalys International, dat de operationele en commerciële leiding van de Thalys-hogesnelheidstreinen heeft, dinsdag in een persbericht.

Belga

De Thalys-hogesnelheidstreinen, die Brussel verbinden met Duitsland, Frankrijk en Nederland, hebben vanuit België een omzetverhoging met 39 pct naar Nederland en met 6 pct naar Duitsland opgetekend. De groei is te verklaren door de resultaten op de verbindingen tussen Brussel en de luchthaven Charles de Gaulle (Parijs) en Disneyland in Marne la Vallée, die met 31 pct stijgen. Deze toename is te danken aan het succes van de partnerships met luchtvaartmaatschappijen (waaronder Air France) en aan het partnership dat gesloten is met Disneyland Resort Paris, legt het persbericht uit.

Het laatste tevredenheidsonderzoek onder de klanten, daterend van mei dit jaar, geeft bovendien aan dat 89 pct van de Thalysreizigers tevreden zijn. Ook de stiptheid van de Thalys is toegenomen: tijdens de eerste helft van dit jaar had 86 pct van de treinen minder dan 5 minuten vertraging, tegen 70 pct eind 2001.