Eindronde Cup Carl Gantois: Michel Antheunis naar achtste finales

Michel Antheunis, aangesloten bij TC Diest, heeft als enige Belgische deelnemer de 1/16de finales van de eindronde in de Cup Carl Gandois overleefd. De 14-jarige Antheunis (B-4/6) schakelde de Tjech Navratil uit met 6-2 en 7-6, nadat hij in de vorige ronde ook al een jongen uit Sri Lanka had geëlimineerd. In de 1/8ste finales moet hij het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Witrus Karatchenia en de Duitser Meigel.

Michel Bemelmans van Lanaken speelde een verdienstelijk toernooi, maar door een lichte kwetsuur kon hij zijn kansen niet voor de volle honderd procent verdedigen tegen de Roemeen Puscasu en verloor met 7-5, 6-1. Voor Benedicte Vliegen van Tennisdel Genk, die in de 1/64ste finales de Indonesische Damayanti had uitgeschakeld met 7-5 en 6-2, strandde het schip eervol in de 1/32ste finales na een nederlaag tegen de Wit-Russische Havartsova. Hetzelfde lot was A. Massolein beschoren na een nederlaag tegen thuisspeelster B. Schoofs.

Ook nog bij de jongens eindigde het parcours van De Fays in de 1/32ste finales, nadat hij eerder de Israëliër Boletz had gewipt met 6-0, 6-0, na een nederlaag tegen de Nederlander de Bakker (7-5, 6-3). De overige Belgen, waaronder onze Limburgse Sofie Gijsen, moesten reeds eerder afhaken.