Waasmunster kuist 'jeanettenbos' op

Het gemeentebestuur van Waasmunster heeft aan de federale politie gevraagd om haar bij te staan in wat burgemeester Rik Daelman (VLD) kleurrijk omschrijft als "de opkuis van het jeanettenbos". Dat de bossen rond carpoolparking aan de E17 in Waasmunster, die onlangs door het Vlaams Gewest werd heraangelegd, een plaats van snelle seksuele ontmoetingen blijft, vormt een doorn in het oog van het gemeentebestuur.

brousseeuw

BR>

"Even heeft de problematiek zich verlegd", verduidelijkt de burgemeester. "Tijdens de werkzaamheden aan de carpoolparking was het niet mogelijk om snelle seksuele contacten op die plaats te hebben. Heel wat liefhebbers verlegden daarom tijdelijk hun werkterrein naar de parking op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster."

Met de afwerking van de carpoolparking naast de E17-op- en afritten, is het echter weer bijzonder druk in de naburige bossen. "Dergelijke activiteiten horen niet thuis in een woongemeente als Waasmunster", stelt de burgemeester. "Waasmunster is een groene gezinsvriendelijke en gemeente met toeristische troeven. De bossen rond de parking worden doorgaans druk bewandeld door senioren. Ook jeugdbewegingen organiseren er soms bosspelen. We willen een einde maken aan de losbandige situatie die er nu soms heerst. Het bos wordt opgekuist."

Daelman voorspelt intensieve politiecontroles in de bossen. "Nu al vinden er regelmatig controles met honden plaats", benadrukt hij. "Bovendien hebben we aan de federale politie gevraagd om ons bij te staan. We hebben een positief antwoord gekregen. Binnenkort wordt er in de bossen rond de carpoolparking dus ook te paard gepatrouilleerd. En wie denkt zijn ongeoorloofde activiteiten naar de parking op de E17 te verleggen, heeft het bij het verkeerde eind. Ook daar zal intensief worden gecontroleerd."

Aangeboden door onze partners