Suzuki blij dat hij in Europa kan voetballen

De Japanse international Takayuki Suzuki, die komend seizoen de kleuren van RC Genk verdedigt, heeft op een persconferentie bij zijn Japanse club Kashima Antlers gezegd zich te verheugen in zijn Europees avontuur. De 26-jarige speler was verder van mening dat zijn optreden tijdens het wereldkampioenschap de nodige aandacht trok en een overgang naar Europa vergemakkelijkte.

Belga

Suzuki scoorde de gelijkmaker van Japan in de wedstrijd tegen België. Ook speelde hij een belangrijke rol in de tweede ronde van het WK waarin Japan in de achtste finales werd uitgeschakeld door Turkije.

"Het is waar dat, indien ik geen doelpunt had gescoord, een buitenlands avontuur zich niet zou hebben aangeboden. Dit doelpunt zorgde voor een keerpunt in mijn carrière" aldus de japanse internationaal enkele uren voor zijn vertrek naar België.

Suzuki was de eerste Japanse international die na afloop van het WK een aanbieding kreeg voor een buitenlandse club.

"De zaken zaten plots in een stroomversnelling en uiteindelijk had ik niet veel tijd nodig om "ja" te zeggen (...). In Europa kunnen voetballen is een droom voor iedere speler".

Andere Japanners die in Europa aan de slag zijn naast Suzuki zijn Hidestoshi Nakata (Parma), Shinji Ono ((Feyenoord Rotterdam), Junichi Inamoto (Arsenal) en Shunsuke Nakamura (Reggina).