Versterkt Racing Mechelen mikt op middenmoot

De spelersgroep van Racing Mechelen, die ook deze zomer flink door elkaar werd geschud, meldde zich gisterenavond (maandag) voor de traditionele conditietraining in het Mechelse recreatiepark Tivoli.

BR>

Terwijl de spelers zich opmaakten voor de eerste trainingsessie van het nieuwe seizoen, gaf trainer Marc Ghijs tekst en uitleg over de algemene verwachtingen. "Met dit spelerspotentieel mikken we op een plaats in de middenmoot. Volgens mij is dit een realistische doelstelling waarmee iedereen zich kan verzoenen. Ik wil zeker geen afbreuk doen op de verdienste van de spelersgroep van vorig jaar, maar nu beschikken we over meer maturiteit en ervaring. De nieuwkomers hebben hun strepen al verdiend in het voetbal, het komt er nu op aan dit te bewijzen tijdens de wedstrijden", aldus Ghijs.

Ook vorig jaar ambieerde groen-wit een kommerloos seizoen, maar al gauw moest de tering naar de nering worden gezet. "Door tal van blessures kwamen we inderdaad al vroeg in de problemen. Soms moest ik diep in de reserves tasten teneinde een bank te kunnen vormen. Het probleem dat zich dit seizoen eventueel zou kunnen voordoen, is blokvorming. Het feit dat de zes spelers die overkwamen van Schoten reeds op mekaar zijn ingespeeld is enerzijds een voordeel, anderzijds moet de technische staf erover waken dat er zich geen twee kampen vormen in de kleedkamer."

Morgen woensdag al oefent Racing een eerste keer op eigen veld tegen tweedeklasser Verbroedering Geel, de nieuwe club van David Vandecauter. De aftrap is om 19.30 uur.