Extreem weer blijft grote delen Europa teisteren

Het extreme weer heeft de een deel van Europa in zijn greep. Terwijl Griekenland en Bulgarije gebukt gaan onder een hittegolf, zorgt zware regenval voor overstromingen in Italië, Tsjechië, Polen en Zwitserland.

Belga

Verschillende mensen kwamen om het leven. In Noord-Italië kwamen twee personen om het leven. Een 76-jarige man werd in het dorp Chiusa Pesio in de buurt van Turijn in zijn auto door het wassende water van een beek meegesleurd. Korte tijd later kwam een 30-jarige scooterrijder om door een vallende muur.

In de Tsjechische provincie Moravië vonden drie mensen de dood door overstromingen. In Zwitserland veroorzaakte de overvloedige neerslag ook problemen. Straten en kelders in het midden van het land liepen onder.

In Griekenland en Bulgarije zorgt een hittegolf voor het nodige ongemak. In centraal-Griekenland werden dinsdagmiddag temperaturen gemeten van 42 graden Celsius.

In Bulgarije brengt zelfs een duik in de Zwarte Zee geen afkoeling: het water heeft met 28 graden Celsius bijna badkamertemperaturen bereikt, in de schaduw werd 41 graden Celsius gemeten. Talrijke mensen werden het slachtoffer van een zonneslag.