Arnold Schwarzenegger wil gouverneur Californië worden

De Amerikaanse filmster met de Oostenrijkse roots, Arnold Schwarzenegger (54), overweegt opnieuw om zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Californië.

Belga

BR>

De spitsvondige spierbundel maakte zijn voornemen bekend tijdens een bijeenkomst van Republikeinse gouverneurs in de Amerikaanse staat Idaho. "Het beste wat iemand kan doen is er zijn voor andere mensen. Dat bevredigt me veel meer dan opnieuw op een rode loper naar een zoveelste filmpremière te lopen", waren de aandoenlijke woorden van de Terminator I en II, die momenteel aan de opnamen bezig is van Terminator III en True Lies 2.

Schwarzenegger had er afgelopen jaar reeds luidop over nagedacht om op te komen tegen de huidige gouverneur, democraat Gray Davis. Wegens filmverplichtingen moest hij die gedachte laten varen.

In 1999 had Schwarzenegger al een gelijkaardige idee geopperd, maar hij trok zich toen terug en verdween even van het politieke toneel, om daarna een comeback te maken met het voornemen om Oostenrijks president te worden. Helaas voor hem - en voor het mede door het xenofobe FPO geregeerde Oostenrijk - bleef het bij een voornemen.