Niet Lokeren maar Tongeren doet gehandicapten betalen

Niet in Lokeren maar in Tongeren moeten gehandicapten betalen om te mogen parkeren. Regeringscommissaris voor Sociale Zaken Greet van Gool komt daarmee terug op wat ze zaterdag verklaarde. Ze zei toen dat Lokeren één van de zeven gemeenten in België is waar gehandicapten nog moeten betalen om hun wagen te mogen parkeren.

Belga

De burgemeester van Lokeren ontkende dat maandag ten stelligste. "Gehandicapten mogen in Lokeren wel degelijk gratis parkeren", reageerde de burgemeester. Mensen met een parkeerkaart voor gehandicapten hoeven in Lokeren geen parkeergeld te betalen. De brugemeester van Lokeren dreigde zelfs met gerechtelijke stappen tegen van Gool en haar voogdijminister Frank Vandenbroucke omdat "het imago van de stad op die manier publiek werd besmeurd".

"In de lijst van gemeenten waar mensen met een gehandicap moeten betalen om te parkeren, is een fout geslopen", gaf woordvoerder Koen Pardon toe. "Daardoor werd Lokeren inderdaad ten onrechte vermeld. Maar het is dus Tongeren waar gehandicapten nog steeds moeten betalen om te mogen parkeren".