OCMW Bocholt wil uitbouw diensten senioren

Tegen 2010 stijgt het aantal 60-plussers in Bocholt tot 22,6 procent toe, tegen 2025 wordt dat zelfs 30,2 procent. Het OCMW pleit voor meer serviceflats, een dienstencentrum met seniorenrestaurant en seniorenwoningen in elke deelgemeente.

BR>

Een werkgroep binnen het OCMW gaat het zorgaanbod bestuderen. «Studies tonen aan dat Bocholt 3.441 zestigplussers en 728 tachtigplussers zal tellen in 2025,» weet OCMW-voorzitter Marc Vanherk. «Extra aandacht voor ouderenzorg is zeker nodig nu de vraag naar gespecialiseerde verzorging zal toenemen.»

Het aantal rusthuisbedden stijgt tot 117 in 2010 en tot 163 in 2025. «Het stopzetten van de samenwerking met de intercommunale in Peer, zoals bepaalde politieke fracties voorstellen, betekent dat de Bocholtenaar niet meer kan rekenen op betaalbaar en kwaliteitsvolle verzorging,» aldus Vanherk. «Vooral de mensen van Kaulille dreigen daarvan de dupe te worden, omdat ze voor het rustoord van Peer kiezen.»

De intercommunale bouwt binnenkort een rusthuis in Meeuwen en een in Hechtel. «Deze nieuwe rusthuizen, onder de vleugels van intercommunaal rustoord Peer, bieden extra opvangmogelijkheden voor de Bocholtse senioren,» zegt burgemeester Michels. «Dat is nodig omdat het rusthuis in Bocholt met 72 bedden niet kan voldoen aan de stijgende vraag. We ondersteunen de verdere uitbreidingsplannen van het Bocholtse rustoord De Voorzienigheid. Nog dit jaar starten de verbouwingswerken aan de 72 kamers en is bijkomende dagopvang voor 10 senioren en 3 kamers voor kortverblijf gepland.»