Speleologe vannacht bevrijd uit grot

De speleologe uit Verviers die sinds zondag vastzat in de grot "Fond des Cris" in Chaudfontaine, heeft omstreeks 3 uur vanmorgen de grot kunnen verlaten.

Belga

BR>

Een eerste poging, maandagavond om Christiane Dumoulin naar de oppervlakte te brengen, mislukte omdat de smalle opening waarin ze vastzat, onvoldoende was opengebroken.

De oplossing kwam er toen reddingswerkers er in slaagden de vrouw een strak corset aan te doen om te verkomen dat haar ruggegraat al te veel zou bewegen. Dumoulin werd vervolgens op een draagberrie door de grot gedragen. Waar het moeilijk doorkomen was, werd ze van de draagberrie gehaald en met behulp van het corset enkele meters omhoog gehesen.

De operatie duurde bijna zeven uur en pas rond 3 uur afgelopen nacht kon de speleologe opnieuw de hemel aanschouwen. Dumoulin werd overgebracht naar het ziekenhuis van Bruyères, waar ze een tijdje zal blijven voor observatie.

Iets meer dan een jaar geleden, in januari 2001, was haar echtgenoot, een speleoloog met 32 jaar ervaring, al eens het slachtoffer van een val in diezelfde grot. Hij kon na enkele uren bevrijd woren.