Regen en modder spelbrekers Cactusfestival

Ruim 3.000 muziekliefhebbers woonden zaterdag in Brugge de 21ste editie van het Cactusfestival bij. Decor voor het muziekgebeuren is als vanouds het Minnewaterpark, dat gedurende drie dagen in een festivalterrein is herschapen.

Belga

Vrijdag was het evenement ondanks het druilerige weer uitverkocht. Headliner Saint-Germain lokte 7.500 toeschouwers. Vooraleer de Franse ritmegoeroe zijn eclectische tonen op de massa mocht loslaten, gaven zijn landgenoten van No Jazz om 19.30 uur de aftrap. Daarna was het Braziliaanse Bossacucanova aan de beurt.

Ondanks de waterige start en het modderige terrein was de openingsdag voor de organisatoren bijzonder geslaagd.

Heel wat minder volk aan de festivalkassa zaterdag. In voorverkoop werden zo'n 3.000 tickets verkocht. Verwacht wordt wel dat nog heel wat muziekfans de weg naar het Minnewaterpark in de loop van zaterdag zullen vinden. Vooral Michael Franti en Spearhead uit de Verenigde Staten en de Britse groep Asian Dub Foundation moeten de weergoden overtreffen.

Dat het Cactusfestival met regen en modder gepaard gaat, lijkt stilaan een gewoonte te worden. Mede-organisator Peter Grymonprez bevestigt dat het al de vierde natte editie in zes jaar is.