Boekhouder vermoord in kantoor in Sint-Truiden

Vrijdagochtend is een boekhouder van een boekhoud- en verzekeringskantoor (Account & Data) in Ordingen-Dorp (Sint-Truiden) om het leven gekomen. De man vertoonde schotwonden en werd dood aangetroffen in zijn bureaustoel. Het slachtoffer zou nog zelf de hulpdiensten hebben verwittigd, maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de man al bezweken aan zijn verwondingen.

Belga

De lokale en federale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, de gerechtelijke diensten van het arrondissement (GDA) Hasselt en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse voor de vaststellingen en sporenonderzoek.

Het onderzoek is in handen van het parket van Hasselt. Op 4 december 2001 vond er al een gewapende overval plaats op het kantoor in residentie De Melster in Ordingen-Dorp.

Toen het kantoor 's ochtends geopend werd, sprongen twee gemaskerde en gewapende mannen tevoorschijn. De twee daders stapten het kantoor binnen en bedreigden de zaakvoerder. Het slachtoffer werd geslagen en moest een aanzienlijk geldbedrag uit de kluis aan de daders overhandigen.