Strandfeestje Fatboy Slim loopt uit de hand

Een gratis strandfeestje van de Britse dancegod Fatboy Slim in de Engelse badstad Brighton is flink uit de hand gelopen. Met een totaal onverwachte opkomst van liefst 250.000 danslustigen hadden de ordediensten zaterdagavond de handen meer dan vol, zo meldt de Britse omroep BBC.

Belga

De Big Beach Boutique editie 2002 zal nog wel even nazinderen in Brighton, de thuishaven van Fatboy Slim. In plaats van de verwachte 50.000 ravers doken vier tot vijfmaal zoveel mensen in de Zuid-Engelse kustplaats op. Het hele strand en de dijk tussen de twee pieren werd ingenomen door de feestende menigte.

De organisatorische gevolgen van de volksverhuizing deden denken aan het legendarische Woodstock. De reddingsdiensten raakten niet meer doorheen de feestende massa op de dijk en moesten reddingsboten inzetten om tientallen gewonde, bewustloze of simpelweg dronken mensen via de zee weg te halen.

Het verkeer in Brighton lag de hele nacht lam en rond het treinstation, waar tienduizenden feestgangers de laatste trein richting Londen wilden halen, speelden zich naar verluidt chaotische taferelen af.

De Big Beach Boutique wordt gezien als het grootste gratis strandfeest in Europa. Fatboy Slim had 100.000 Britse pond uit zijn hoogsteigen spaarvarkentje opgehoest om het evenement te financieren, nadat een sponsor zich op het laatste moment had teruggetrokken.