Video- en dvdnieuws

Print
Ook tijdens de zomer kan de filmliefhebber zijn hart ophalen bij een aantal nieuw te verschijnen dvd's en vhs-video's. Paramount Pictures bracht onder meer 'Zoolander' uit en Columbia Tristar Home Entertainment lanceert 'The One', 'The Animal' en 'Evil Woman'.
BR>
Ben Stiller tekende voor de regie en speelt zelf de rol van Derek Zoolander, drievoudig model van het jaar. De carrière van Zoolander zit echter in het slop als blijkt dat hij de duimen moet leggen bij de nieuwe verkiezing. Hij gaat dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging en belandt zo bij Mugatu, een gemene modegoeroe. Mugatu wil 'Zoolander' echter brainwashen om de eerste minister van Maleisië tijdens een modeshow in New York te vermoorden.

'The One' is een wat drukke science-fictionthriller die bol staat van de actiescènes en special effects. Jet Li, gekend van onder meer 'Romeo Must Die', gaat op zoek naar al zijn dubbelgangers om ze één voor één uit te schakelen en alle krachten in zichzelf te verzamelen. Hij is zowel jager als prooi. James Wong, van onder meer 'Final Destination' en 'The X-Files', zorgde voor de regie. Covers van Neil Diamond spelen? Sommige gekken doen dat thans nog. Drie boezemvrienden (gespeeld door Jason Biggs, Steve Zahn en Jack Black) houden zich daarmee (on)ledig. Tot een knappe vrouw roet in het eten gooit. 'Evil Woman' is knotsgekke kolder waarbij het verstand (indien nog nodig) gerust op nul kan gezet worden. Dennis Dugan tekent voor de regie.

Rob Schneider laat zich weer eens van zijn hilarische kant zien in 'The Animal'. Schneider, bekend van onder meer 'Big Daddy', speelt de loser Marvin, een politieagent bij wie na een verkeersongeval dierlijke organen worden ingeplant. Dat heeft in den beginne fijne gevolgen voor Marvin, maar gaandeweg worden de situaties erbarmerlijker voor de agent. Luke Greenfield regisseerde. Columbia Tristar Home Entertainment: 'The One', uit op vhs en dvd sinds 4 juni, 'Evil Woman' op vhs en dvd sinds 11 juni, en 'The Animal' op vhs en dvd sinds 25 juni.