KIA brengt omstreden CD in eigen beheer uit

De Aarschotse rapgroep Krapul in Axe (KIA), bekend van de hit "Zaterdag", brengt de CD die door platenuitgeverij EMI geweigerd werd omwille van enkele omstreden teksten in eigen beheer uit. De plaat kreeg de toepasselijk naam "Ongecensureerd" mee en ligt vanaf volgende week in de winkel, net als de single "Wanneer".

Belga

Dat EMI de CD niet wou uitbrengen had onder meer te maken met een aantal tekstpassages in de intro, zoals "we slaan in als een vliegtuig in de WTC en laten meisjes kressen als Dutroux". Ook de wijze waarop Birgit Van Mol in het nummer "Birgit" wordt afgeschilderd, kon voor EMI niet door de beugel.

"We hebben de afgelopen maanden het nodige geld bijeengesprokkeld om de CD en single elk op 1.000 exemplaren in eigen beheer uit te brengen", aldus rapper Olivier van KIA. "In de loop van de komende week zullen CD en single in heel het land te koop zijn".

Olivier begrijpt de hele heisa rond de teksten nog steeds niet goed. "Uit contacten die we hadden met Birgit Van Mol blijkt dat zij, in tegenstelling tot EMI, geen probleem heeft met wat we over haar schreven. De teksten uit Intro zijn inderdaad het grofste wat we konden bedenken. Bedoeling is in feite buitenlandse rappers die zichzelf met allerlei gangersteksten te serieus nemen wat in het belachelijke te trekken", aldus Olivier.

Aangeboden door onze partners