Nicky Vermeersch aan de beterhand

Print
Wielrenner Nicky Vermeersch die vrijdagavond tijdens een criterium op de wijk Hoog-Latem in Sint-Martens-Latem onwel werd en diende gereanimeerd te worden, is aan de beterhand. Alle levensgevaar is geweken.
BR>
De 24-jarige wielerbelofte was eerst een tijdje in achtervolging op een leidend achttal maar werd naderhand opgeslorpt door het peloton waaruit hij meteen diende te lossen. Enkele honderden meters verder zeeg hij neer in de graskant naast de weg. De hulpdiensten die de wedstrijd volgden, brachten de eerste zorgen toe waarna het medisch urgentieteam de taken overnam. Hij werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Gent waar zondagmorgen kon gemeld worden dat alle levensgevaar was geweken. De onfortuinlijke renner verblijft zeker nog een volledige week op de afdeling hartbewaking van het Gentse Universitair Ziekenhuis.

De dokters onder leiding van professor Tavernier durven zich voorlopig nog niet uitspreken omtrent de juiste diagnose. Volgens de eerste vaststellingen kreeg Nicky tijdens de wedstrijd te kampen met een zuurstoftekort waardoor hij het bewustzijn verloor. Daarop is zijn hart beginnen vibreren tot een hartslag van 250 waarna de hulpdiensten via het toedienen van een shock de hartslag opnieuw onder controle kregen.