Van Grembergen: niet tornen aan samenstelling Vlaamse regering

Print
Spirit wil haar twee ministers in de Vlaamse regering behouden. Dat zegt minister Paul Van Grembergen in een reactie op de verklaring van VLD-voorzitter Karel De Gucht dat de partij één ministerpost moet inleveren als Spirit een kartel aangaat met sp.a.
BR>
We hebben de voorbije anderhalf jaar al genoeg betaald, zo zei Van Grembergen zondagmiddag aan Belga. Hij wees op de prijs die is betaald voor het Lambermontakkoord en op het feit dat de VLD enkele Spirit-mandatarissen heeft binnengehaald. "We hebben ons daarbij correct gedragen. Dat is ook onze gedragslijn in de Vlaamse regering", aldus Van Grembergen.

De minister van binnenlandse aangelegenheden wijst erop dat de steun van de Spirit-fractie in het Vlaams Parlement noodzakelijk is opdat de Vlaamse regering over een meerderheid zou beschikken. Van Grembergen ziet geen reden om te tornen aan de samenstelling van de Vlaamse regering. "Spirit heeft zijn trots en zijn eigenheid". Bert Anciaux, de andere Spirit-minister in de Vlaamse regering, wilde zondag niet veel commentaar kwijt. Hij zei dat hij zich niet te veel zorgen maakt over de verklaring van De Gucht. "De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend", aldus de minister van cultuur.

Zowel Van Grembergen als Anciaux wijzen erop dat de vraag aan Spirit om een ministerspost in te leveren werd geformuleerd door de VLD-voorzitter en niet door Vlaams minister-president Patrick Dewael.