0rdediensten beleven rustigste Werchter ooit

Print
RAMMSTEIN
"Voor de veiligheids- en hulpverleningsdiensten is dit de rustigste editie van Rock Werchter ooit. Je hebt soms de indruk dat het allemaal een beetje te goed gaat". Dat stelt burgemeester Dirk Claes van Rotselaar na twee dagen Rock Werchter. Op zaterdag zagen naar schatting 75.000 mensen groepen als Red Hot Chili Peppers, Rammstein (foto) en Bush schitteren.

"De nacht van zaterdag op zondag verliep opnieuw zeer rustig. Van vechtpartijen en dergelijke was geen sprake. Afgezien van het verslepen van een aantal voertuigen, meldingen van het verlies of diefstal van portefeuilles, een administratieve aanhouding op het terrein wegens weerspanningheid had de politie niets om handen. Van de meldingen van valse tickets op vrijdag was zaterdag geen sprake meer", aldus Claes.

RODE KRUIS

In de tenten van het Rode Kruis lieten zaterdag zo'n 1.000 mensen zich verzorgen. Over het algemeen ging het om lichte ongemakken. "Een tiental mensen dienden te worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Enkelen liepen - bijvoorbeeld bij skydiven - een breuk op toen ze onzacht neerkwamen", aldus Claes.

De Lijn Vlaams-Brabant vervoerde zondag om 10.30 uur in totaal al meer dan 29.000 mensen van het station van Leuven naar de festivalweide van Werchter. Verwacht wordt dat zondag moeiteloos de kaap van 30.000 gehaald wordt. Daarmee wordt het record van vorig jaar verpulverd toen 25.000 jongeren naar het festival vervoerd werden.

Zondag eindigt het driedaags festival. Op het hoofdpodium staan ondermeer Faithless, Coldplay, Lamb, Arid en Heather Nova geprogrammeerd. Op het nevenpodium (Pyramid Marquee) treden ondermeer Yann Tiersen en Billy Bragg op. Ook voor deze festivaldag zijn de 70.000 tickets al enkele dagen de deur uit.