Rosemary Clooney overleden

Print
CLOONEY De Amerikaanse zangeres en actrice Rosemary Clooney is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Clooney overleed in familiekring in haar huis in Beverly Hills.
BR>
Clooney, de tante van acteur George Clooney, startte haar zangcarrière in 1940. Ze zong onder meer duetten met Guy Mitchell, Frank Sinatra en Marlene Dietrich.

De grote doorbraak kwam er in 1951 met het nummer "Come on-a my House". Ze werd daarna een vedette zowel op tv als in films. Andere hits die ze scoorde zijn "Half as much", "Man", "This Ole House", "Mambo Italiano" en Where will the dimple be". In 1954 schittert Clooney aan de zijde van Bing Crosby in diens "White Christmas".

Later huwde Clooney acteur Jose Ferrer. Haar carrière verwaterde, ook omdat ze zich ontfermde over de opvoeding van haar vijf kinderen. Na de scheiding van Ferrer bleef een come-back uit en werd Clooney geconfronteerd met drank- en drugsproblemen.

In de jaren tachtig trad de zangeres even weer voor het voetlicht met een reeks jazzy platen voor Concord Records. In februari van dit jaar ontving ze een 'lifetime achievement' onderscheiding tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Grammy Awards.