Grootvader Palestijnse zelfmoordbaby: het was een grapje

Print
De grootvader van de baby die uitgedost als Palestijnse zelfmoordterrorist op een foto is beland heeft zaterdag gezegd dat deze foto voor de grap is genomen. Volgens grootvader Redwan Abu Turki is de foto van zijn kleinkind, waarover in Israël grote opschudding is ontstaan, voor de lol genomen tijdens een demonstratieve bijeenkomst op het terrein van een Palestijnse universiteit.
BR>
De vader van het jongetje, Nader Abu Turki, wordt volgens Abu Turki senior gezocht door het Israëlische leger wegens zijn banden met de fundamentalistische Hamas-beweging. Hij is voortvluchtig sinds een Israëlische legereenheid vorige week het huis van de familie binnenviel, aldus Nader Abu Turki. Het leger heeft verklaard de foto te hebben gevonden tijdens een huiszoeking bij een lid van de Hamas.

De baby draagt op de foto munitie en explosieven op zijn lichaam en heeft een band van de Hamas om zijn hoofd. Het kind is vermoedelijk tussen de twaalf en de achttien maanden oud. Foto's van oudere kinderen die als zelfmoordterrorist zijn verkleed, zijn niet ongebruikelijk.