Rock Werchter: burgemeester waarschuwt voor valse tickets

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar waarschuwt voor de verkoop van valse tickets op Rock Werchter. "Vrijdagavond heeft de politie al iemand opgepakt die nagemaakte tickets te koop aanbood en ook aan de kassa hebben zich al een aantal problemen voorgedaan met mensen die blijkbaar te goeder trouw dergelijke tickets gekocht hadden", aldus Claes.

Belga

Ondanks het feit dat het afgelopen nacht ontzettend druk was in Werchter - de burgemeester schat dat er in en buiten de festivalweide zo'n 100.000 mensen aanwezig waren - hebben er zich geen problemen voorgedaan voor de veiligheidsdiensten.

Wel moest ter elfder ure de kampeercapaciteit worden uitgebreid. De Lijn gaat ondertussen naar een absoluut recordcijfer wat het vervoer van concertgangers tussen het station van Leuven en de festivalweide betreft.

Ook muzikaal was Rock Werchter tijdens de eerste festivaldag een hoogvlieger. Vooral Chemical Brothers, dEUS, Arno en Praga Kahn hadden veel succes bij de 60.000 festivalgangers. Zaterdag treden onder meer de Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Bush op.