Parket vraagt gedwongen opname zoon Pandy

Print
Het parket van Brussel vraagt de vrederechter om de enige overlevende zoon van Andras Pandy, de 22-jarige Andras Aron, gedwongen in een psychiatrische instelling op te nemen. Dat meldde TV-zender VTM zaterdagavond in zijn nieuwsbulletin.
BR>
De Hongaarse dominee Andras Pandy werd in maart 2002 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot levenslange gevangenschap voor moord op zes van zijn familieleden. Andras Aron werd psychisch heel labiel toen de feiten aan het licht kwamen. Dat bleek ook op het assisenproces van zijn vader en zus Agnes Pandy. Laatstgenoemde werd veroordeeld tot 21 jaar cel. Een maand later dacht Andras Aron zijn moeder en één van zijn zussen, die beiden door zijn vader en Agnes vermoord werden, gezien te hebben in de Brusselse metro. Hij legde daarover een verwarde verklaring af bij de politie.

Later verhoorden de speurders van de federale politie die het moorden van Pandy destijds onderzochten, zoon Andras Aron opnieuw. Aan die speurders zei zoon Pandy dat hij de "opvolger van zijn vader" is en dat hij "het werk van zijn vader wil voortzetten". Daarop besliste het parket van Brussel om een dossier te starten met het oog op de gedwongen opname van de 22-jarige Andras Aron. Dat dossier is onlangs naar het parket van Antwerpen gestuurd, omdat Andras Aron in Deurne woont. Het parket zal het dossier voorleggen aan de vrederechter. Die moet uiteindelijk beslissen over de gedwongen opname, die overeenkomt met wat vroeger de collocatie heette, aldus nog VTM.