Akkoord justitie - directie Everberg over rol opvoeders

De opvoeders in de federale gesloten instelling van Everberg dienen bij vluchtpogingen wel degelijk tussen te komen. Dat staat duidelijk in een akkoord dat het directiecomité van Everberg en Justitie zaterdagnamiddag sloten, zo meldt de woordvoerder van minister van justitie Marc Verwilghen, Joannes Thuy.

Belga

Het directiecomité kwam samen na de ontsnapping donderdag van een minderjarige uit de instelling. De jongen had van het niet-functioneren van een sasdeur gebruik gemaakt om de vlucht te nemen. De opvoeder die bij hem was op dat moment hield de minderjarige niet tegen. Hij vond dat dit niet zijn taak was. De opvoeder mag na een korte onderbreking nu wel opnieuw aan de slag.

Het directiecomité bestaat uit de federale directeur en de twee pedagogische directeurs (van de Vlaamse en Franse gemeenschap) en vergadert telkens wanneer een ernstig feit plaatsvindt in de instelling dat de normale werking ervan in het gedrang brengt. Bij de vergadering zaterdag waren ook afgevaardigden van de federale overheid aanwezig.