Suske en Wiske: de Floppende Film?

De voor deze zomer geplande opnames van de Suske en Wiske-film

De Duistere Diamant

zijn met een jaar uitgesteld. Producent Nino Lombardo komt nog zo'n miljoen euro te kort. Regisseur Dominique Deruddere reageert ontgoocheld en kijkt uit naar andere projecten. De acteur die Suske speelt, Daan Vervoort, vreest dat hij de baard in de keel gaat krijgen.

Kdejager

BR> "We hebben in totaal zo'n 3,3 miljoen euro nodig en op dit moment hebben we dertig procent te kort", zegt procudent Lombardo. "Het is niet zo eenvoudig om geld in te zamelen voor een film, zeker niet in Vlaanderen. We zitten met een kleinere markt omdat de film in het Nederlands is."

De film werd vorig jaar al eens uitgesteld. Deruddere wilde animatie en speciale effecten, waardoor het geheel een stuk duurder werd. "De film komt er hoe dan ook", zegt Lombardo. "We gaan gewoon door met onze zoektocht naar financiers. Daarna stellen we in overleg met de acteurs een nieuwe planning op."

Dominique Deruddere gaat intussen op zoek naar ander werk. Als hij volgende zomer een nieuw project heeft, laat hij de film over de striphelden waarschijnlijk vallen. "Iedereen is nog steeds enthousiast over de film. Deruddere is gewoon een beetje ontmoedigd omdat het zo lang duurt", meent Lombardo.

Daan Vervoort (12) uit Rijkevorsel, die gecast was voor de rol van Suske, is erg teleurgesteld. "De kans dat ik volgend jaar nog Suske zal kunnen spelen is erg klein. Ik ben dan een stuk groter en mijn stem zal waarschijnlijk te zwaar zijn. Ik keek er erg naar uit en ik hoop dat ik toch ooit nog eens in een film mag meespelen."