Geen rechtsvervolging ploeg Armstrong

Print
Lance Armstrong kan opgelucht ademhalen. Het Franse justitiële onderzoek naar dopinggebruik binnen de wielerformatie US Postal zal niet leiden tot rechtsvervolging en wordt snel afgesloten, kondigde de Parijse procureur Francois Franchi vrijdag aan. Volgens Franchi heeft het onderzoek het gebruik van doping niet aangetoond. "Bij het analyseren van de bloedmonsters zijn geen stoffen gevonden die wijzen op doping."
Franchi reageerde op de schriftelijke verklaring die de drievoudige Tour-winnaar vorige week naar buiten bracht. Armstrong hekelde daarin het feit dat de Franse justitie het ruim anderhalf jaar durende onderzoek naar vermeend dopinggebruik binnen zijn ploeg US Postal nog altijd niet heeft afgesloten. "Er is geen bewijs gevonden. En nog willen ze de zaak niet sluiten en mijn naam zuiveren. Het is belachelijk", aldus de Amerikaan.

Het onderzoek tegen de Amerikaanse wielerploeg loopt al sinds november 2000 en werd op gang gebracht door een anonieme brief. Die meldde dat de Franse tv-zender France 3 tijdens de Tour de France van dat jaar verdachte zaken had aangetroffen rond een van de wagens van de ploeg.