Verkrachters veroordeeld tot vier en twee jaar cel

Een 35-jarige Griek uit Leopoldsburg is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar en 743,68 euro boete voor twee verkrachtingen. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Belga

Een 20-jarige Griek uit Leopoldsburg kreeg voor één verkrachting twee jaar effectief en 495,79 euro boete. Ook zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De jongeman, die met zijn vader naar het vonnis kwam luisteren, werd meteen door de aanwezige federale politie na de uitspraak in de boeien geslagen en naar de cel overgebracht.

Naast de celstraffen en boetes werden de twee mannen voor tien jaar uit hun burgerrechten ontzet. Met geweld hadden de twee mannen op 26 juni 2000 een vrouw uit Westerlo verkracht in Tessenderlo. Toen de vrouw rond 2 uur een dancing in Geel verliet en naar haar auto op de parking wandelde, grepen de twee mannen haar vast en onder bedreiging van een voorwerp in de rug werd het slachtoffer in hun wagen geduwd. Na een lange autorit werd ze op een afgelegen plek in het bos uitgekleed en verkracht door de twee mannen.