Brussel maakt slechte beurt als kantoorstad

Brussel scoort, in vergelijking met andere Europese kantoorsteden, slecht als het gaat over de algemene tevredenheid van mensen die er op kantoor werken. Vooral het traject van en naar kantoor en de verkeersproblemen wegen negatief door bij de beoordeling van Brussel als werkstad. Dat blijkt uit een enquête van vastgoedconsulent Cushman & Wakefield Healey & Baker, die vrijdag werd voorgesteld.

Belga

De enquête, "Working in Europe today", werd uitgevoerd in de acht belangrijkste Europese kantoorsteden: Amsterdam, Barcelona, Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan en Parijs. In elke stad werd een 100-tal mensen ondervraagd. "Het was voornamelijk de bedoeling om een indicatie van de algemene trend te krijgen, van het aanvoelen van de mensen", aldus Eric Peeters, hoofd van de afdeling kantoor van de vastgoedconsulent.

Uit de enquëte blijkt dat Brussel het slechtst scoort wat tevredenheid betreft, na Parijs en Madrid. Wie op een kantoor werkt in Amsterdam en Frankfurt is het meest tevreden over zijn of haar stad. De belangrijkste pluspunten voor een kantoorstad zijn een goed openbaar vervoer en de carrièremogelijkheden. Files en stress blijken de grootste afknappers voor wie in een stad werkt.