4FM reageert met ongeloof op beschuldigingen

Radiozender 4FM reageert "met ongeloof en afschuw" op de anonieme getuigenis die dinsdagavond getoond werd in het TV1-journaal en op Ter Zake. De zender is bovendien verontwaardigd over hoe "in dit dossier de meest onwaarschijnlijke roddels door politici worden gebruikt en misbruikt", luidt het dinsdagavond in een mededeling.

Belga

BR>

In beide VRT-programma's verklaarde een anonieme getuige dat er smeergeld werd betaald voor de toekenning van een licentie voor landelijke commerciële radio aan 4FM. De man haalde zijn informatie uit een gesprek met gewezen Zillion-baas Frank Verstraeten, hetgeen die laatste zelf ontkent. Eerst zou er sprake zijn geweest van 750.000 tot 1 miljoen euro. Later ging het over 250.000 euro voor één persoon. Wie er uiteindelijk al dan niet werd omgekocht, was niet duidelijk.

De betrokken radiozender zelf herhaalt dat hij op 6 september de felbegeerde radiolicentie kreeg op basis van een onberispelijk dossier dat meer dan 1.000 pagina's en 23 audio-cd's bevatte. "4FM heeft zijn erkenning gekregen na een onafhankelijke, objectieve en uitgebreid gemotiveerde analyse door het Vlaams Commissariaat voor de Media", luidt het.