Rock Werchter naar recordopkomst

De editie 2002 van Rock Werchter stevent op een recordaantal bezoekers af. Nu al staat de teller van het festival voor vrijdag op 53.000 bezoekers, voor zaterdag op 70.000 en voor zondag op 64.000. Daardoor komen - geteld in personen per dag - meer mensen naar het festival.

Belga

BR>

Volgens organisator Herman Schueremans gaat het vooral over meer mensen die het ganse weekend komen. Voor T/W worden 50.000 weekendtickets (ofwel vrij/zat/zon, ofwel zat/zon) verkocht. De andere kaartjes gelden voor één festivaldag. Nu al, twee en een halve week voor het festival, is er voor zaterdag geen enkel kaartje meer. Voor vrijdag zijn er nog 17.000, voor zondag nog 6.000.

"De tendens om het hele weekend naar het festival te gaan, zet zich verder door", verklaart Herman Schueremans. "Daarnaast zorgen publiekstrekkers Rammstein en Red Hot Chili Peppers ervoor dat ook de dagtickets voor zaterdag de deur uit vlogen."

Schueremans denkt eraan om volgend jaar de verkoopformule een beetje te herdenken. Alleen tickets voor het hele weekend, of dagtickets. Door daarbovenop de combinatie zaterdag/zondag aan te bieden, wordt de vrijdagavond een beetje te kort gedaan. "In het buitenland verkoopt men alléén tickets voor het hele weekend. Dat doen we niet, omdat ons systeem historisch op een andere manier is gegroeid."

Wie wil vermijden ook vrijdag of zondag voor een gesloten festivalweide te staan, kan nog tickets reserveren op

0900-260.60

.