Verdachte van moord op Truienaar in de cel

In Brugge is gisteren een man aangehouden die verdacht wordt van de moord op de 53-jarige Truienaar Guido Everaerts. Het gaat om een man die illegaal in ons land verbleef. Hij beweert uit het Midden-Oosten afkomstig te zijn maar aan zijn uitleg wordt sterk getwijfeld. De man, die voorwerpen op zak had van de beroofde Truienaar, heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

BR>

De verdachte werd zondag in de vooravond opgepakt in de onmiddellijke omgeving waar op zaterdag 8 juni het levenloze lichaam van de 53-jarige Truienaar werd aangetroffen. De politie stond er massaal op de uitkijk nadat vrijdag in de Spanjaardduinen in Bredene opnieuw een 65-jarige Oostendenaar voor dood werd achtergelaten. De man was in de duinen gaan wandelen toen hij kort na vier uur in de namiddag aangevallen werd. Net als de Truienaar werd hij met een stomp voorwerp verschillende keren op het hoofd geslagen en van zijn bezittingen beroofd. De man was er zeer ernstig aan toe maar overleefde de aanslag.

De gelijkenis met de moord een week eerder op Guido Everaerts was een signaal dat naar dezelfde dader moest gezocht worden. De twee mannen werden niet alleen met hetzelfde wapen maar ook precies op dezelfde plaats in de duinen aangevallen. Die plaats staat bekend als internationale ontmoetingsplaats voor homoseksuelen.

In het belang van het onderzoek wilde de Brugse procureur gisteren geen details geven over de gestolen voorwerpen die de verdachte op zak had. Guido Everaerts, die logeerde in een caravan op de camping 'Jagershof' in Bredene, werd beroofd van zijn geld, gsm, zijn uurwerk, twee ringen en een halsketting. De Truienaar kwam om het leven door minstens zeven harde slagen met een stomp voorwerp op zijn hoofd. Een voorbijganger trof hem op zaterdagnamiddag 5 juni aan.

Uit de lijkschouwing bleek dat hij drie dagen eerder, op woensdagavond, om het leven werd gebracht.

De man die de Truienaar om het leven bracht, beweert uit het Midden-Oosten afkomstig te zijn. Hij verbleef illegaal in ons land en had een bevel op zak om ons land te verlaten. Vermoedelijk leefde hij al enige tijd ondergedoken aan de kust. Hij legde al gedeeltelijke betekenissen af. Maandag werd hij aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Het onderzoek wordt inmiddels voortgezet.