Touroperators passen vluchten aan

Door de aangekondigde staking van de luchtverkeersleiding in verscheidene Zuid-Europese landen, woensdag 19 juni, en de algemene staking van de openbare diensten in Spanje op donderdag 20 juni hebben de touroperators hun vluchtschema's aangepast.

Belga

Bij Thomas Cook (Neckermann, Sunsnacks)) vertrekt de vlucht vanuit het Franse Rijsel naar Palma de Mallorca woensdag vanuit Luik door de staking in Frankrijk, legt woordvoerder Claude Pérignon uit. De passagiers zullen per bus naar Luik gebracht worden. Pérignon sluit niet uit dat er nog vertragingen kunnen zijn.

De vluchten van en naar Spanje op donderdag zijn een dag vervroegd. Zo vertrekken de passagiers die donderdag naar Ibiza, Mallorca, Menorca en Malaga zouden vliegen, al op woensdag. De extra nacht wordt hen niet aangerekend. De reizigers die donderdag terug voet hadden moeten zetten op Belgische bodem, doen dat een dag eerder. Zij krijgen één nacht terugbetaald, aldus Pérignon. In totaal gaat het om een duizendtal passagiers.

Ook JetAir vervroegde zijn vluchten naar Spanje van donderdag naar woensdag naar aanleiding van de algemene staking van de openbare diensten aldaar. Voor woensdag voorziet de touroperator geen grote problemen. Bijna de helft van de vluchten staan vroeg in de ochtend geprogrammeerd, waardoor het effect van de acties van de Franse verkeersleiders gering zal zijn.

Bovendien vliegt Sobelair, die de meeste chartervluchten voor JetAir uitvoert, met aangepaste vluchtroutes die Frankrijk vermijden. De vluchten naar Italië vinden plaats buiten het tijdstip van de aangekondigde acties.

Luchthavenuitbater BIAC raadt passagiers die op woensdag of donderdag naar Frankrijk, Italië, Portugal, Griekenland of Spanje vliegen, of naar een bestemming waarvoor ze deze landen overvliegen, aan contact op te nemen met de betrokken luchtvaartmaatschappij of touroperator.