Virgin Express schrapt vluchten wegens staking

Door de aangekondigde acties van de luchtverkeersleiding in Frankrijk, Italië, Portugal en Griekenland woensdag 19 juni en de algemene staking van de openbare diensten in Spanje op donderdag 20 juni heeft Virgin Express haar vluchtschema moeten aanpassen. Drie vluchten op woensdag naar Nice zijn geannuleerd. Virgin Express vliegt 's nachts -na afloop van de acties- naar Nice om gestrande passagiers op te pikken.

Belga

BR>

Een van de vijf vluchten naar Rome is geannuleerd. De passagiers van die vlucht worden overgeboekt naar de andere vluchten. Ook één van de twee vluchten naar Milaan is geschrapt. Ook daar worden passagiers overgeboekt.

Voor Lissabon en Faro is er geen probleem. Die vluchten vallen buiten de uren van de acties. De ochtendvlucht naar Athene vertrekt, de retourvlucht zal vermoedelijk met drie à vier uren vertraging gebeuren.

In het algemeen zullen alle vluchten naar het Zuiden meer dan waarschijnlijk vertraging oplopen, omdat de Franse luchtverkeersleiders de capaciteit van het luchtruim zullen beperken.

Voor donderdag 20 juni heeft Virgin Express beslist om de vluchten naar Barcelona, Madrid en Malaga te annuleren. Na afloop van de staking in Spanje -omstreeks middernacht- zal Virgin Express naar die bestemmingen vliegen om passagiers op te pikken. Virgin Express blijft de situatie als gevolg van de acties van nabij volgen en meldt alle wijzigingen op de website,

.