MP3-parodie op Fortuynliedjes

Print
De eerste parodie op de onlangs uitgebrachte Fortuyn-singles is een feit. Het gaat om het nummer Lijkenpikkers, dat als mp3-bestand gratis te downloaden via de internetpagina http://users.demented.org/?pimfortuyn/. Dat meldt de website www.musicfrom.nl vrijdagavond.
Lijkenpikkers steekt op weinig subtiele wijze de draak met het door Jan Rietman gecomponeerde At your service (zang Gerard Joling) en Now you say nothing at all (Vanessa). Deze nummers werden na de moord op Fortuyn uitgebracht als eerbetoon aan de politicus. In uiterst grove bewoordingen rekenen de schrijvers van Lijkenpikkers af met Vanessa en Joling, maar ook met de advocaten Spong en Hammerstein, Mat Herben en Fortuyn zelf.

De makers van Lijkenpikkers willen volgens www.musicfrom.nl anoniem blijven uit veiligheidsoverwegingen en omdat zij zichzelf niet schuldig willen maken aan de lijkenpikkerij waar zij tegen ageren.
Overigens heeft zowel Vanessa als Jan Rietman vanaf het begin gezegd dat ze de opbrengst van hun Fortuyn-liedjes niet in eigen zak steken. Rietman wil het geld overmaken aan een goed doel, Vanessa wil er een standbeeld van Fortuyn mee financieren.