Gewelddadige pooier uit Nederland krijgt 30 maanden cel in Hasselt

Print
Een 32-jarige Joegoslaaf, die in het Nederlandse Hoensbroek verblijft, is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot dertig maanden cel en bijna 2.479 euro boete. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.
De Joegoslaaf had vanuit Oost-Europa een 20-jarige Letse vrouw naar Sint-Truiden gebracht terwijl ze niet over de nodige documenten beschikte om in België te verblijven. Hij stelde haar als prostituee tewerk in bars in Houthalen-Helchteren en Sint-Truiden.

De feiten speelden zich af in de periode tussen februari en midden juni 2000. Op 19 juni 2000 sloeg hij de vrouw in elkaar en probeerde haar te wurgen omdat ze weigerde nog voor hem te blijven werken in de prostitutie.
De Letse vrouw kon ontsnappen en liep naakt de straat op om hulp te zoeken. Een buurman zag de naakte vrouw over zijn terras rennen en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

De man ronselde meerdere meisjes uit Oost-Europa en nam in België meteen hun paspoorten af. Volgens de rechtbank maakte hij misbruik van de kwetsbare positie van de vrouw, was er een gebrek aan respect voor de menselijke waardigheid en handelde hij uit geldgewin. De man is voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.