Vurige supporter steekt zichzelf in brand

Print
Een 45-jarige Zuid-Koreaan heeft zichzelf vrijdag in brand gestoken op het Haeundae-strand in Pusan. Hij liet een briefje achter waarin hij zijn hoop en verlangen uitte dat de Zuid-Koreaanse nationale ploeg succes zou hebben tegen Portugal.
Getuigen zeiden dat de man, alleen bekend onder zijn familienaam Lee, gedurende enkele minuten diepe buigingen maakte met zijn gezicht naar de zee. Voor hem stond een lage tafel met een kaars op. Daarna overgoot hij zich met verfverdunner en zette zichzelf in brand. De politie vond een briefje gericht aan de Zuid-Koreaanse supporters.
"De eerste overwinning van Zuid-Korea was het mooiste verjaardagsgeschenk dat ik ooit gekregen heb", schreef de man. "Maar nu komen de moeilijke Europese en Zuid-Amerikaanse teams. We moeten ook die hindernissen nemen. En ooit zal dat lukken. Dit is een oncontroleerbare opwelling. Ik wil een geest en de twaalfde speler worden. Ik zal mijn best doen om Korea aan de overwinning te helpen", besloot de man.
Toen hij naar het ziekenhuis gebracht werd bleef hij zingen: "overwinning aan Korea". Hij verkeert in kritieke toestand.