Bijna lynchpartij in Nederland

De Apeldoornse politie heeft gistermiddag ternauwernood een lynchpartij weten te voorkomen. Enige honderden mensen wilden een man 'opknopen aan de hoogste boom', in verband met een uit de hand gelopen affaire rond een inzamelingsactie voor een 8-jarig kankerpatiëntje in Apeldoorn.De in allerijl uitgerukte politie kon de Apeldoorner in de namiddag tijdens een waar volksgericht bij zijn huis op het nippertje in veiligheid brengen. De man is in een hotel ondergebracht.

GPD

BR>

Voor het huis van de Apeldoorner had zich in de middag een woedende menigte verzameld. Er werd geschreeuwd en gescholden. Sommige belagers dreigden hem te lynchen. 'We steken je in brand' werd er geroepen en 'we steken je dood.'

Reden van de opwinding is het feit dat de buurtbewoners de man ervan verdenken geld achter te houden, dat was ingezameld ten behoeve van de Stichting Roy Lijnsvelt. Roy is een 8-jarig kankerpatiëntje, dat in de zelfde buurt woont als de belaagde man. De Stichting zegt nog duizenden guldens van Bruins tegoed te hebben. De man kreeg eerder deze week al klappen van een aantal onbekenden en ook werden ruiten van zijn woning al eens ingegooid.