Tractebel verwerft twee elektriciteitsproducenten in Peru

Print
Tractebel heeft vrijdag op een veiling in Lima (Peru) de twee overheidsbedrijven Egasa (Empresa de Generacion Eléctrica de Arequipa) en Egesur (Empresa de Generacion Eléctrica del Sur) verworven voor een bedrag van 167,4 miljoen dollar (177,086 miljoen euro). Dat heeft Tractebel, de Energiedivisie van Suez, vrijdag bekendgemaakt.
De twee bedrijven beschikken over een totaal opgesteld vermogen van 396 MW en zijn gelegen in de 3 meest zuidelijke kustdepartementen van Peru: Arequipa, Moquegua en Tacna, in een straal van 200 km van de thermische centrales (360MW) van EnerSur die Tractebel reeds in haar bezit heeft. De volledige output van Egasa-Egesur wordt verkocht onder contracten met gereguleerde klanten (distributiemaatschappijen) en industriële klanten.

Met EnerSur en Egasa-Egesur versterkt Tractebel haar activiteiten in de regio en diversifieert ze haar klantenportefeuille. "Door deze aankoop worden de waterkracht- en thermo-elektrische activa in evenwicht gebracht, waardoor Tractebel over een natuurlijke hedge en een gemengde productieportefeuille beschikt". Tractebel wordt ook de tweede grootste privé-onderneming op de Peruviaanse elektriciteitsmarkt.