KPNQwest houdt glasvezelnetwerk in de lucht

Print
Het glasvezelnetwerk bij KPNQwest in Hoeilaart, waarlangs een deel van het internetverkeer in Europa gebeurt, wordt dan toch niet stilgelegd. Vrijdag slaagden de vakbonden er in de allerlaatste minuten in de nodige garanties van de Nederlandse curatoren te krijgen. Eerder dreigden ze het netwerk tegen 17 uur plat te leggen als er geen duidelijkheid kwam over 40 tijdelijke contracten.
"Het ultimatum heeft meer dan verwacht opgebracht. Zo legden de Nederlandse curatoren 1,2 miljoen euro op tafel om de 40 werknemers te betalen en het netwerk 2 weken draaiende te houden", aldus vakbondsman Hendrik Vermeersch (BBTK). Tegen die tijd hopen de vakbonden dat er een overnemer is opgedaagd voor Ebone, zoals het netwerk dat vanuit Hoeilaart wordt gecoördineerd, heet.

"Er zijn twee ernstige overnamekandidaten voor Ebone, en met één ervan hebben we vrijdag al contact gehad", zei Vermeersch. De vakbonden kregen een brief te zien waarin de buitenlandse onderneming verklaarde wat ze wil kopen en aan welke voorwaarden. De kandidaat-overnemer hoopt tegen volgende week een akkoord rond te hebben.