Geen interlands meer voor Saoudische doelman Al Deayea

Mohammad Al Deayea, de eerste doelman van Saudi-Arabië, maakte woensdag in Yokohama bekend dat hij zijn internationale carrière afsluit, een dag na de laatste wedstrijd van zijn team op het WK 2002. "Dit was mijn laatste wedstrijd in de nationale ploeg. Het is genoeg geweest. Ik wil de kans laten aan andere doelmannen", aldus Al Deayea na het 0-3 verlies tegen Ierland.

Belga

Al Deaya (29) zou met nog vijf caps het recordaantal interlandselecties voor een speler hebben kunnen behalen, dat nu nog in handen is van de Mexicaan Claudio Suarez (170 selecties), die op 34-jarige leeftijd niet meer tot de selectie behoort.

"Deze beslissing nam ik al voor het WK, en niet wegens de drie nederlagen in Japan (waarin hij 12 goals binnenkreeg, nvdr). Ik stond onder enorme druk om dat record te kloppen en daarom was ik ook naar hier gekomen. Ik wilde dat record ook graag, maar toch stoort het mij niet, want ik heb heel mijn carrière veel gegeven voor het team", voegde de afscheidnemende keeper er nog aan toe.

Saudi-Arabië verloor op dit WK zijn drie groepswedstrijden tegen Duitsland (8-0), Kameroen (0-1) en Ierland (0-3).