Anderlecht opnieuw 7 punten voor

Anderlecht heeft opnieuw een voorsprong van 7 punten verzameld op achtervolger Club Brugge. De Brusselaars wonnen met 1-0 van Racing Genk, Brugge kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter KV Mechelen. De Waalse derby Charleroi - Moeskroen eindigde op 1-3, de derby van het Waasland werd op het veld van Beveren met 0-2 gewonnen door Lokeren.

Bart Vandermierde

Anderlecht - Racing Genk

Na twee gelijke spelen, kon Anderlecht nog eens winnen. In eigen huis hield het Racing Genk in een zwakke partij uiteindelijk toch redelijk makkelijk af. Na 20 minuten scoorde Walter Baseggio met een mooie pegel het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was een felbevochten match met veel inzet en vechtlust, maar echt hoogstaand was het allemaal niet. Genk lag niet onder, maar was te onmondig om aanspraak te maken op een tegentreffer. Toen Marc Hendrikx twintig minuten voor tijd met een (goedkope) tweede gele kaart van het veld moest, was het kalf helemaal verdronken voor de Genkenaars die in de slotfase nog even dreigden maar niet tot scoren kwamen.

KV Mechelen - Club Brugge

Club Brugge speelde nog maar eens gelijk. Achter de Kazerne kwamen de Bruggelingen niet verder dan een mager 1-1 gelijkspel. Club Brugge kwam wel een beetje onverwacht op voorsprong via een goal van Nzelo Lembi, maar een strafschopdoelpunt van Joris Van Hout bracht Malinwa nog voor rust weer op gelijke hoogte. Ook in de tweede helft kon Club de bakens niet verzetten. Daarvoor speelde het met te weinig zin voor initiatief en creativiteit om de Mechelse verdediging open te breken. KV kwam zelf niet vaak meer voor het doel van de bezoekers, maar een onverhoopt gelijkspel tegen de runner up in de stand, zal de Mechelaars goed doen.

Charleroi - Moeskroen

Moeskroen leek de Waalse derby in de eerste helft met de vingers in de neus gaan te winnen.

Les Hurlus

liepen nog voor de rust 0-2 uit via twee goals van Polo Nzuzi. Enzo Scifo moet z'n stem schor hebben geroepen in de kleedkamer, want Charleroi ving de tweede helft veel agressiever aan. Grégory Dufer scoorde al redelijk snel de aansluitingstreffer, zodat Moeskroen nog op z'n tellen moest gaan passen. De Zebra's creërden meerdere kansen, maar kwamen niet meer langszij. Integendeel, in de slotminuten maakte de wederoptredende topschutter Nenad Jestrovic er nog 1-3 van.

Beveren - Lokeren

De derby van het Waasland werd makkelijk gewonnen door Lokeren. In een sfeervolle Freethiel maakte de ploeg van Georges Leekens het mooie weer. Chris Janssens en Olufade zorgden voor een 0-2 voorsprong bij de rust. In de tweede helft werd niet meer gescoord, zodat Lokeren oprukt naar de 7de plaats en slechts 3 punten achterstand telt op de nummer 4 in de rangschikking AA Gent, dat zondagmiddag nog Antwerp ontvangt.