Twee jaar cel voor gewelddadige diefstal in Genk

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft woensdag een 21-jarige man die zonder gekende woonplaats in ons land verblijft en thans in de gevangenis zit opgesloten wegens een gewelddadige diefstal van een wagen in Genk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.

Belga

De feiten dateren van 23 januari van dit jaar. De betichte maakte zich toen samen met een 22-jarige kompaan schuldig aan een diefstal met geweld van een wagen ten nadele van een Genkenaar. De eigenaar van de wagen werd door het tweetal met een wapen bedreigd en diende zijn voertuig aan hen af te geven, waarna ze samen de vlucht namen.

Beiden werden woensdag tevens schuldig bevonden aan diefstal van een fles vodka in een warenhuis in Genk op dezelfde dag dat ze de wagen stalen. De rechter veroordeelde de 22-jarige kompaan woensdag tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar met uitstel onder de voorwaarde dat hij zich laat behandelen voor zijn drugs - en alcoholverslaving.

Aangezien de 21-jarige man in februari 2001 al door de correctionele rechtbank van Hasselt tot een celstraf van twee jaar werd veroordeeld wegens gelijkaardige feiten, verkeerde hij thans in een staat van wettelijke herhaling en kwam hij woensdag niet meer in aanmerking voor een uitstel van straf.