34-jarige drugsdealer in Hasselt veroordeeld

Een 34-jarige man, die eerst in Lummen verbleef maar nu geen gekende woon- of verblijfplaats heeft, is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot vijftien maanden cel en 50.000 euro boete voor inbreuken op de drugswetgeving. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Belga

De man maakte zich tussen begin mei en eind juni 2001 in Lummen schuldig aan het bezit en de verkoop van heroïne, cocaïne, xtc-pillen en cannabis. Daarnaast gebruikte hij in groep cocaïne en heroïne en stelde hij zijn studio in Lummen ter beschikking om drugs te gebruiken.

In 1998 liep hij al voor de strafrechter in Hasselt een veroordeling op voor drugs. De rechter hield er rekening mee dat de man uitermate schadelijke drugs bezat en verkocht en ook met het bezwarend verleden van de man. Die had volgens de rechter geen enkele lering getrokken uit zijn eerdere veroordeling.

Om de samenleving te beschermen, in het belang van de volksgezondheid en gelet op de criminele ingesteldheid van de man, drong zich een langdurige en effectieve bestraffing met vrijheidsberoving op. Een gsm en lader van de dealer, die gebruikt werden voor de verkoop, is verbeurd verklaard.