Colombia krijgt zes vrouwelijke ministers

Print
De komende president van Colombia, Alvaro Uribe, neemt zes vrouwelijke ministers op in zijn kabinet. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt.
In totaal komt het kabinet van Uribe, die op 26 mei tot president werd gekozen, uit veertien ministers te bestaan. Een van de vrouwen in het kabinet is Marta Lucia Ramirez, die minister van defensie wordt. Het is voor het eerst dat Colombia een vrouwelijke minister van defensie krijgt. De 47-jarige Ramirez is momenteel ambassadeur in Frankrijk en was eerder minister van buitenlandse handel onder de huidige president Andres Pastrana.

Ramirez zei vrijdag de Verenigde Staten en de rest van de wereld om meer militaire hulp te zullen vragen bij de bestrijding van de linkse guerrillabewegingen FARC en ELN. Uribe heeft aangekondigd de guerrilla die land al 38 jaar teistert met harde hand te zullen gaan bestrijden.
De andere vrouwen zijn benoemd op buitenlandse zaken, onderwijs, milieu, cultuur en communicatie. Uribe en zijn kabinet worden op 7 augustus beëdigd.