Wateroverlast in Vlaanderen

Print
Zowel in Oost- als West-Vlaanderen is vrijdagavond wateroverlast gemeld. In Oost-Vlaanderen heeft de brandweer moeten uitrukken in Deinze (Tieltsesteenweg), Evergem (Doornzeledries), Drongen (Snepkaai), Adegem, Kluisbergen en Melle. West-Vlaanderen bleef relatief gespaard, op een aantal ondergelopen kelders na. Zo moesten de pompen aan in de regio Brugge en Kortrijk. Telkens ging het om een tiental kelders.
Ook de streek van de Vlaamse Ardennen werd vrijdag geteisterd door een kort, maar hevig onweer. De brandweer van Oudenaarde kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een dertigtal oproepen binnen van ondergelopen kelders, rioolwater dat naar boven werd gestuwd en straten die blank stonden. Ook werd er drie- tot viermaal melding gemaakt van ontwortelde bomen.
Zwaarst getroffen was Maarkedal/Schorisse, waar enkele landelijke wegen om 05.00 's nachts nog altijd afgesloten waren voor alle verkeer. Naar Gent op, bleef de schade veelal beperkt tot water in kelderverdiepingen. De spuitgasten van Gavere moesten een drietal keren uitrukken, net als in Merelbeke. Voorts waren er in Oost-Vlaanderen onder andere oproepen voor Melle, Drongen, Deinze, Adegem en Evergem.