Lierse krijgt nieuw en professioneler gezicht

LIER -

Een nieuwe trainer, een voltijdse hulptrainer, allicht ook een nieuwe keeperstrainer, enkele spelers die mogen vertrekken, de aankoop van een extra spits en de herstructurering van de jeugdwerking: door het invullen van die zaken wil Lierse zich tijdens de campagne 2001-2002 met een nieuw, professioneler, gezicht presenteren.

Luk De Ranter/Kurt Guldentops

Dat de wegen van Walter Meeuws en Lierse, ondanks een nog één jaar doorlopend contract van de trainer, op het einde van dit seizoen zullen scheiden, is een publiek geheim. Meeuws blijft kandidaat-trainer bij het Turkse Gençlerbirligi van Patrick Nys en Thomas Zdebel. Jan Ceulemans staat als vervanger bij de Lierse-clubleiders met stip genoteerd. Alleen wil Ceulemans tot eind maart wachten op Westerlo om eventueel nadien met andere kandidaat-werkgevers te praten. Vraag is of Lierse zolang geduld wil en kan oefenen. Want de nieuwe trainer zal allicht een woordje willen meepraten in de sportieve uitbouw van de club.

Feit is dat de nieuwe trainer een voltijdse assistent aan zijn zijde krijgt. De kans dat de huidige hulptrainer Frank Braeckmans fulltime aan de slag gaat, lijkt - gezien Braeckmans' beroepsbezigheden - klein. Enkel een langdurige overeenkomst zou de huidige hulptrainer kunnen doen besluiten zijn functie te blijven uitoefenen. Deze week nog heeft Braeckmans, die nog een contract van drieënhalf seizoen heeft, een onderhoud met beheerder Gaston Vets over zijn toekomst binnen de club. Keeperstrainer Lucien Huth zal vertrekken.

Het bestuur gaf eerder ook al aan de kern van 24 spelers te willen afslanken. Joe Spiteri en Pepa, beiden einde contract, zijn zekere vertrekkers. Bovendien wil Lierse graag één of twee talentvolle jongeren verkopen. Vooral Filip Daems lijkt door interesse van Anderlecht, Ajax en Feyenoord goed in de markt te liggen. Verder besliste de club dat het verder wil met spelmaker Carlos Alberto, waardoor de komst van Lukas Zelenka naar het Lisp overbodig lijkt, en is de zoektocht naar een extra spits gestart.

Blijft de jeugdwerking. Duidelijk is dat Lierse heel het sportieve plaatje van onderen tot boven wil aanpassen. Zo denkt de club eraan Frank Braeckmans ruimere bevoegdheden te geven binnen de jeugdwerking en Stan Van den Buijs als individueel begeleider van de grootste talenten in te passen. De volledige invulling van de plannen moet tegen 15 april rond zijn.