Spears aangeklaagd wegens schending auteursrecht

Tieneridool Britney Spears (20) is door twee Amerikaanse muzikanten aangeklaagd wegens de schending van het auteursrecht. Beide muzikanten beweren dat Spears de melodie van twee nummers op het album "Oops!...I Did It Again" bij hen gestolen heeft. Dat hebben Amerikaanse media woensdag bekendgemaakt.

Belga

Songwriters Michael Cottrill en Larry Wnukowski uit Philadelphia dienden afgelopen vrijdag bij de rechtbank een klacht in tegen zowel Spears als Zomba Recordings Corp., Jive Records, Wright Entertainment Group en BMG Music Publishing. Volgens de klacht hadden Cottrill en Wnukowski in 1999 het nummer "What You See Is What You Get" geschreven, opgenomen en aan Britney's platenlabel aangeboden. Het voorstel werd volgens de twee officieel afgewezen.

Later echter stonden op het album "Oops!...I Did It Again" van Spears met "What U See (Is What U Get)" en "Can't Make You Love Me" twee songs die zo goed als identiek zijn aan nummers die Cottrill en Wnukowski hadden geschreven, zo schrijven de twee in hun klacht. Officieel heet het dat meerdere songwriters en producenten van het Zweedse Cheiron Studios de auteurs waren van de songs.

Aangeboden door onze partners