Londense politie maakt jacht op stelende aap

De Londense politie jaagt op een aap die volgens ooggetuigen een gsm en elektronische apparatuur heeft gestolen uit een appartement in de grootstad. Dat meldde een woordvoerder van het Londense politiekantoor 'Scotland Yard'.

Kdejager

BR>

De politie van Londen kreeg zondag twee oproepen na inbraken in verschillende flats in de Londense Gore Road. "We vermoeden dat enkel kleine items zoals een gsm en delen van een stereo-installatie werden gestolen", zei de woordvoerder. "De persoon die de tweede inbraak meldde, bevestigde dat hij een aap in zijn appartement zag", voegde de woordvoerder er nog aan toe. Bij de eerste inbraak werd naar verluidt alleen een uurwerk gestolen.

De politie weet nog niet precies om welke soort aap het gaat, maar volgens aanwijzingen was de dief een chimpansee. "Ik zag een harige zwarte chimpansee door het raam klimmen. Ik geloofde mijn eigen ogen niet. Het dier was groot en gespierd en ik was bang dat ik gebeten zou worden", verklaarde Mustapha Riat, de bewoner van de tweede flat waar de aap toesloeg. Volgens Riat, die zelf leraar is, moet het dier speciaal getraind zijn om draagbare telefoons te stelen.