Bonden geschokt door verlies 290 jobs bij Siemens

Het Duitse elektronicaconcern Siemens wil in zijn Belgische vestigingen 290 mensen kwijt: 151 in Herentals, 65 in Huizingen en 74 in Brussel. Siemens reageert daarmee op de groeivertraging in de economie.

GPD

Begin maart had Siemens al aangekondigd dat het in totaal 6.500 mensen kwijt wil in zijn divisie ICN (Information and Communication Networks). Het concern lijdt onder de neergang van de technologiemarkten. Ook Belgi? moest een bijdrage leveren. De plannen zijn nu verder uitgewerkt en toegespitst op alle vestigingen van de groep. Overal is een procedure tot collectief ontslag ingezet.

Herentals moet 151 jobs inleveren. Het vroegere ATEA maakt deel uit van de divisie ICN en wordt als dusdanig rechtstreeks getroffen door de conjunctuurverzwakking van de markt.

Samen met Herentals deelt ook Huizingen in de klappen. ICN schrapt daar eveneens 65 jobs. Siemens maakt van de gelegenheid gebruik om ook op de hoofdzetel in Brussel 34 jobs weg te snijden. In de medische afdeling moeten 20 werknemers weg, in de divisie energie eveneens 20. De vakbonden reageren onthutst.

Voor Herentals is dit al de derde herstructureringsronde in korte tijd, zegt Leo Lauwereysen van de LBC. "Het aantal ontslagen ligt trouwens veel hoger dan wij hadden verwacht".